Рафтовете на супермаркетите са пълни със стоки, които могат да задоволят всеки вкус и често купуваме храни, които не искаме да ядем веднага. Уви, много от тях се развалят и трябва да ги изхвърлим. Но има надеждни методи, които ще запазят продуктите ви свежи за по-дълго. От Bright Side разкриват няколко необичайни методи за съхранение на продуктите.
Съхранявайте краставиците свежи за по-дълго, като ги увиете поотделно в хартиени кърпи и ги поставите в найлонова торбичка. Краставиците наистина остават свежи много по-дълго.
Съхранявайте кофичките с извара или заквасена сметана в хладилника с главата надолу. Това се създава ефект на вакуум, който забавя растежа на бактериите.
За да предотвратите появата на насекоми в брашното, можете да поставите парче фолио върху него.
За да запазите плодовете свежи по-дълго, изплакнете ги с разтвор, приготвен от 2 супени лъжици оцет и 3 чаши вода.
Замразените домати могат да се използват в сосове и супи. По този начин те могат да се съхраняват до 6 месеца.
Увийте билките в леко влажна хартиена кърпа и ги поставете в найлонов плик, като внимавате да изкарате целия въздух от торбата. След това го приберете в хладилника. Билките ще останат свежи и няма да изсъхнат.
За да не плесенясва хляба, можете да поставите стрък целина в торбата.
За да запазите кафявата захар мека и влажна, използвайте маршмелоу. Само поставете няколко парчета в торбата.
Ако отрежете ябълка, но не можете да изядете всички парчета, можете да увиете гумен ластик около нея. Това ще предпази ябълката от потъмняване. Но ефектът е краткотраен. Със сигурност ябълката няма да остане свежа за една седмица.
За да узрее по-бързо авокадото, трябва да се постави в един и същ съд с банана. Той активно отделя етилен, с помощта на който авокадото узрява по-бързо.
Съхранявайте сушените плодове в запечатан стъклен буркан на хладно място. Така ще останат по-дълго меки.
Марулята може да увиете в алуминиево фолио. Тя ще останат свежа до 4 седмици.
За да запазите нарязания лимон свеж по-дълго, можете да го потопите в сол и да го поставите в хладилника.
Съхранявайте краставиците свежи за по-дълго, като ги увиете поотделно в хартиени кърпи и ги поставите в найлонова торбичка. Краставиците наистина остават свежи много по-дълго.
Съхранявайте кофичките с извара или заквасена сметана в хладилника с главата надолу. Това се създава ефект на вакуум, който забавя растежа на бактериите.
За да предотвратите появата на насекоми в брашното, можете да поставите парче фолио върху него.
iStock/Getty Images
Замразените домати могат да се използват в сосове и супи. По този начин те могат да се съхраняват до 6 месеца.
Увийте билките в леко влажна хартиена кърпа и ги поставете в найлонов плик, като внимавате да изкарате целия въздух от торбата. След това го приберете в хладилника. Билките ще останат свежи и няма да изсъхнат.
iStock/Getty Images
За да запазите кафявата захар мека и влажна, използвайте маршмелоу. Само поставете няколко парчета в торбата.
Ако отрежете ябълка, но не можете да изядете всички парчета, можете да увиете гумен ластик около нея. Това ще предпази ябълката от потъмняване. Но ефектът е краткотраен. Със сигурност ябълката няма да остане свежа за една седмица.
За да узрее по-бързо авокадото, трябва да се постави в един и същ съд с банана. Той активно отделя етилен, с помощта на който авокадото узрява по-бързо.
iStock/Getty Images
iStock/Getty Images
За да запазите нарязания лимон свеж по-дълго, можете да го потопите в сол и да го поставите в хладилника.