/ Thinkstock/Getty Images
Съхранявайте листата на салатата в торбичка с много въздух и мийте плодовете с оцет за по-дългосрочното им съхранение, съветва американска блогърка, цитирана от в. "Дейли мейл".

14 храни, които не трябва да съхраняватe в хладилника (ВИДЕО)

Лиза от блога "За живота и Лиза", която живее в щата Северна Вирджиния, разкрива нейните трикове за запазване на храната възможно най-дълго време. Според нея, листата на салатата, добре подсушени и поставени в торбичка, издута с въздух като балон, ще издържат седмица повече от обикновено.

8000 бактерии се таят в отделението за зеленчуци в хладилника

Най-добрият начин да измиете плодовете си, е да разтворите малко бял винен оцет във водата (една супена лъжица оцет в чаша с вода). Това отстранява остатъците от пестициди и прави продуктите по-дълготрайни.

Вижте кои са опасните храни, които дебнат от хладилника

Чушките трябва да се съхраняват в хартиени торбички, защото това ще намали натрупването на влага и няма да им позволи да увехнат твърде бързо. Не слагайте картофи, домати, лук или чесън в хладилника. Дръжте ги на стайна температура и ги разделете в отделни хартиени торбички.

Разкриха защо доматите губят вкуса си в хладилника

Доматите отделят голямо количество от газа етилен, което може да накара плодове и зеленчуците в непосредствена близост да узреят твърде бързо. Американката добавя, че бананите издържат много по-дълго време, ако ги откъснете от връзката. Така те презряват по-бавно.
БТА