Лютви Местан: ГЕРБ са в заслужена изолация
Лютви Местан: ГЕРБ са в заслужена изолация / Sofia Photo Agency, архив: Юлиана Николова

Коалиция между ДПС и политическа партия „Атака" не е възможна под каквато и да е форма, тъй като това би означавало тотално израждане на политиката. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в интервю за БНТ. По думите на Местан „избирателят на ДПС има много силна и здрава ценностна система и никой няма право да прави експерименти с душевността на избирателя си".

Еднопартийният кабинет ще има достатъчно кратък живот, както и класическата коалиция между две и три политически партии".

"Аз вече имах възможност да заявя абсолютно категорично, за да разсея всякакви спекулации по тази тема, че коалиция между ДПС и "Атака", в каквато и да е форма, означава тотално израждане на политиката. ГЕРБ са в тотална изолация, в заслужена изолация, и практически верният прочит на вота на българските граждани предполага да се търси формула за съставяне на правителство извън доскоро управлявалата партия ГЕРБ. Бързо съставяне на отговорно правителство. Защото най-лошият сценарий за България е да се върви към още едни избори. И струва ми се, че колкото и трудна да изглежда задачата за съставяне на стабилно правителство, ние ще се справим с тази задача", категоричен беше Лютви Местан.