Борисов се срещна с животновъди, не говори пред медиите
Борисов се срещна с животновъди, не говори пред медиите / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Бойко Борисов се срещна с животновъди
63980
Бойко Борисов се срещна с животновъди
  • Бойко Борисов се срещна с животновъди

Втори ден след вота ГЕРБ запазва мълчание. Лидерът на първата политическа партия след изборите в неделя Бойко Борисов се срещна с представители на тютюнопроизводители и животновъди. Никой от ръководството на партията не пожела да се срещне с медиите. Фермерите са поискали срещи с първите четири партии на изборите. „Единствено партия ГЕРБ ни прие веднага", заяви бившата фолкпевица и настояща фермерка Пенка Христова.

Страх ни е да не се върне времето на управлението на тройната коалиция, когато кравите умираха от глад, обясни фермерът Иван Папазов. „Ние сме много притеснени, защото по времето на тройната коалиция изкарвахме животните и ги разкарвахме до другия край на България, защото имаше колеги от сектора, чиито крави умираха от глад", каза той.

Фермерът Бойко Синапов обяви, че може граждански протести може да има не само на Орлов мост. „И животновъдите знаят как да изразят недоволството си", обясни още той, като не скри подкрепата си за бившия премиер. „Българското общество трябва да знае, че протести могат да се правят не само на Орлов мост. Ние много добре знаем как да си защитим интереса. Правили сме го и можем пак да го направим. Дано не се налага да показваме как трябва да се правят протести", коментира Синапов.

Цветан Филев от Националната асоциация на тютюнопроизводителите призна, че са подкрепили ГЕРБ „морално". По думите на Филев поводът за срещата с Борисов е той да им благодари.

Бившата фолкзвезда и настояща представителка на животновъдите Пенка Христова също изказа благодарност на Бойко Борисов за направеното в сектора и подчерта, че не одобрява заявките за протести срещу евентуално управление на ГЕРБ. „Не можем да се съгласим шепа хора да дават мнение, което не е наше, на улицата. Ние също сме граждани на тази държава", каза тя. Всички браншови организации ще се съберат по-късно и ще обсъдят дали да излязат на протест или не.

Борисов се срещна с животновъди не говори пред медиите
netinfo

Именно Пенка Христова и Бойко Синапов бяха представителите на фермерските организации, които в деня на гласуването на оставката на кабинета „Борисов" докараха пред парламента няколко трактора и два камиона с прасета и овце в знак на подкрепа към партия ГЕРБ.