/ Пресцентър, СДВР
Има призиви в социалните мрежи за ескалация на напрежението на протеста утре, съобщи старши комисар Иван Георгиев от СДВР по време на брифинг свързан с опазване на реда във връзка с планираните демонстрации. Той отправи апел гражданите да искат съдействие от органите на МВР, ако забележат провокатори и да ги посочват на полицаите, за да може протестното мероприятие да протече спокойно.


"Уважаваме мнението и правото на гражданите на протест, но ги призоваваме към опазване на обществения ред и разграничаване на позицията и при забелязване с такива граждани, които са с ясни намерения за нарушаване на обществения ред", призова той.

„Охранителна полиция“ при Столична дирекция на вътрешните работи във връзка с предстоящите утрешни мероприятия в СДВР е придобита информация от публичнодостъпните електронни медии за предстоящо мероприятие в района на площад „Независимост“ утре на 02.09. Във връзка с това нещо Столична община има придобита информация с подадено заявление за предстоящо протестно мероприятие в същия район. От страна на СДВР ще бъдат предприети необходимите мерки с необходимия ресурс от полицейски служители за обезпечаване на въпросното мероприятие както и за контрол и регулиране на пътното движение в района на протестните действия“, допълни той.

Ако движението пък бъде блокирано, на място ще се решава дали то да бъде освобождавано от униформените на момента.