/ БГНЕС
Бившият ректор на Медицинския университет (МУ) Ваньо Митев отрече да има нещо общо с разкритата от прокуратурата престъпна група, занимавала се с незаконен прием на студенти във ВУЗ-а. Той е подсъдим по друго дело, по което СГС заседава днес.
 
Обвиняем за незаконен прием на чужденци в МУ се извини за заплахите към прокурорите
 

БГНЕС


Преди няколко дни от прокуратурата обявиха, че имало незаконен прием на чуждестранни студенти, която дейност генерира и е поставила в опасност националната сигурност на България. Освен това ставало дума за проявена безстопанственост при изпълнение на обществени поръчки, като това касае приема на 20 студенти.
 
ГДБОП и ДАНС нахлуха в Медицинския университет в София

Тези студенти са приети за учебната 2017/2018 г., каза Митев и уточни, че е бил ректор до 2016 г. Според него прокуратурата и следствието трябва да обърнат повече внимание на човека, който им дава тази информация. Митев беше категоричен, че няма защо някой да дава 50 000 евро, за да бъде записан студент, освен ако документите му не са фалшиви.
 

БГНЕС


Според Митев МУ е най-успешният университет в България, а последните 8 години, когато е бил ректор, били сред най-силните.
БТА