Обвиненият в корупция бивш ректор на Медицинския университет отговаря на обвиненията. Документите били показани на следователите, изрядни - и счетоводно, и морално.

Академик Ваньо Митев обяснява, че бил ректор осем години, много пъти ги проверявали, чак сега намерили проблеми.

Кунева за злоупотребите в Медицинския университет: Прокуратурата ще си свърши работата

"Персонална атака има срещу мене. Доста от високо трябва да е, за да стане това мълниеносно прокурорско разследване. Може и по-високо от министър да бъде", заяви той пред NOVA.

В доклада на министерството акад. Митев е упрекнат, че приема чуждестранни студенти без изпит по биолгоия и химия, а само с матура.

Роднини на бившия ректор на МУ са получавали хонорари от университета

"Просто няма да има кандидати, ако сложим такива сложни изпити. Те ще завършат, ако си вземат изпитите. Но плащат 8 хиляди евро", заяви той.

Уволнили трима служители на МУ-София

В доклада се виждат сериозни разлики в заплатите: шофьорът на ректора получавал над 1800 лв., а заплатата на заместник-ректорите е била доста по-ниска. Те били на половин щат. "Шофьорът получава заплата и половина, защото работното ми време започва в 7.00 часа сутринта и работя по 10-12 часа. Той трябва да е с мен", обясни Митев.

Уволнени от МУ-София отричат да са саботирали прокурорските проверки

Скъпо излязла, според министерството, и колата за ректора - почти 180 хиляди лева. По думите на Митев колата ще се кара 10-15 години.

Командировките - също, но по думите на Митев си заслужавали - или за привличане на студенти, или за трупане на опит.

Източник: Nova.bg