/ БГНЕС
Нерегламентираното внасяне и изгаряне на боклуци са основните причини, заради които БСП ще внесе в парламента вот на недоверие на 20 януари. Това обяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред БТВ.

Вървят слухове, че язовир „Студена” е умишлено източен, за да може по-евтино да се ремонтира язовирната стена, коментира Нинова.

"Поисках среща с главния прокурор по искане на жителите на Перник. Преди Нова година бях на среща в общината, срещнахме се с жителите на града, обсъдихме кризата и те ме помолиха, тъй като нямат достатъчно информация, да проведа среща с главния прокурор, да поискам информация води ли се разследване за ремонта на стената", заяви председателят на БСП.

ГЕРБ и БСП пак в схватка за водата на Перник и чистотата на въздуха

„Ще поискаме вот на недоверие за три неща – вода, въздух и боклук. Не може през 21 век половин милион българи да нямат достъп до питейна вода“, категорична е Нинова.

Тя потвърди и думите си за геноцида в Бобов дол и заяви, че след среща с жителите, те са й казали, че има бум на хепатит А сред деца и случаи на туберкулоза. „Карат се на ден десетки боклуци от третия свят и се горят в ТЕЦ-а, като се смесват с въглища, а остатъкът се заравя в открития рудник в Бобов дол“.

 
бТВ