Доцент Петър Шишков, уважаван преподавател в Минно-геоложкия университет, е загиналият мъж в ужасната експлозия край гара Елин Пелин.

Има загинал при взривовете край Елин Пелин

Тъжната вест съобщиха от университета на официалната си Фейсбук страница.

"Напусна ни доц. д-р Петър Шишков – изключително отдаден и обичан колега и преподавател. Академичната общност на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ отдава почит и уважение към значимото дело и паметта на доц. д-р Петър Шишков. Доц. Шишков е световно признат учен и консултант, участвал в редица научно-изследователски екипи в областта на взривната техника и технологиите. Натрупва професионален опит и развива умения като пиротехник, взривник, ръководител взривни работи и проектант на взривни работи. Работи по изследвания и разработка на нови експлозиви за работа в ограничени пространства и при утежнени условия, както и към проектиране на специални взривни работи", пишат от учебното заведение.

Поклон пред паметта му!



Лекарите от "Пирогов" се борят за живота на дъщеря му - 20-годишната млада жена.

В „Пирогов“ се борят за живота на 20-годишната млада жена, пострадала при взривовете в Елин Пелин

"Тя е в тежко състояние", каза на брифинг пред журналисти заместник-изпълнителният директор на болницата проф. Николай Габровски.

От там съобщиха, че големият проблем при младата жена е навлизането на газове към белите дробове, което води до интоксикация на организма.

От "Пирогов" съобщиха и, че спешно се търсят кръводарители за Кристина Петрова Шишкова, като кръвната група няма значение.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня