Хеликоптер „Кугар“ от състава на Военновъздушните сили започна да гаси огъня в зоната на инцидента в района на Елин Пелин. Хеликоптерът, който е снабден с окачен съд тип „бамбибак“, облива с вода засегнатите участъци. На борда на машината е и координатор от службите за пожарна безопасност.

В 11.10 ч. втори хеликоптер на ВВС – Ми-17, излетя, за да осъществява пожарогасене  в засегнатите от инцидента зони, съобщиха от военното министерство.

На място пристигнаха и два автомобила на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ).

Малко преди 9 ч. хеликоптер на Военновъздушните сили започна облитане на района на инцидента в Елин Пелин.

Има загинал при взривовете край Елин Пелин

Така наречените бронирани военни машини "котки" също влизат в периметъра, вероятно за да направят пореден опит да огледат ситуацията. 

По-рано през деня стана ясно, че това не се е случило 2 пъти в изминалите часове след старта на инцидента. 

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви на място, че екипите все още не могат да влязат в района.

Комисар Кирил Желев от дирекция „Специални операции и борба с тероризма“, началник на отдел на звеното, което отговаря за противодействие на бомбения тероризъм към МВР, уточни, че в момента ситуацията в склада е затихваща съобразно първоначалния момент, когато е възникнал инцидентът, посочи комисарят. Той съобщи, че все още има много пиротехнически изделия, които не са избухнали, а цикличността на взривовете продължава да е неравномерна.

В момента не е целесъобразно да влиза жива сила, защото при задействане на пиротехниката започват да летят осколки във всички посоки, коментира още комисар Желев.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БТА, БНР, БНТ