/ БГНЕС
Здравните работници излизат на палатки, ако до 20 дни не изпълнят изискванията им
Медицински сестри в цялата страна излязоха на протест
100864
Медицински сестри в цялата страна излязоха на протест
  • Медицински сестри в цялата страна излязоха на протест
Медицинските сестри излязоха на национален протест в редица градове на страната. Ако здравното министерство не чуе исканията им, от другата седмица те ще сформират палатков лагер пред ведомството.
 
Медицинските сестри са готови за палатков лагер пред МЗ

Недоволството в столицата събра стотина души, които поискаха промяна в заплащането на спешността, нощния труд, както и въвеждане на ясни правила за това как ще се разпределят допълнителните пари, обещани на съсловието. Протести имаше още и в десетки градове в страната.

Медицински сестри в Шумен излязоха на протест
dariknews.bg

Промяна в условията на труд е основното искане на недоволните, информираха Дарик един от организаторите на проявите Мая Илиева и нейни колеги, присъстващи на протеста пред здравното министерство.

Медицински сестри във Враца излязоха на протест
Дарик - Враца

Здравният министър Кирил Ананиев се срещна с част от протестиращите в София и ги увери, че имат подкрепата и на правителството, доказателство, за което било решението на Министерския съвет да отпусне допълнителни 30 млн. лева. Целта на средствата е приоритетно да бъдат увеличени заплатите на медицинския персонал и най-вече тези на професионалистите по здравни грижи“, заяви министърът и допълни, че в срок от 20 дни ще има яснота за предстоящите увеличения на заплатите.

"Специалистите по здравни грижи имат своите основания за искане на по-високи заплати. Подкрепям това тяхно искане и заедно с правителството правим практически стъпки за ускоряване на този процес. С решението на Министерски съвет, с което се предоставиха допълнително 30 млн. лева, както и с разпределението на бюджета на НЗОК за болнична помощ, считам, че в лечебните заведения ще постъпи един ресурс, който може да се използва преобладаващо за увеличение на заплатите", коментира Ананиев.

Медицински сестри в Добрич излязоха на протест
Дарик Добрич

Протести имаше във Варна, Бургас, Видин, Ловеч, Добрич, Пазарджик, Плевен, Раковски, Карлово, Сопот, Етрополе и редица други градове.

Синдикат "Подкрепа" застана зад протеста на медицинските сестри във Враца

Медицинските сестри от Монтана: Правят се, че не ни виждат

Повече от 150 медицински служители излязоха на протест в центъра на Плевен (СНИМКИ)

Медицински специалисти от Кюстендил излязоха на протест

Медицински специалисти от Стара Загора на протест (СНИМКИ)


Протест на медицинските сестри и в Шумен

В Добрич близо 100 специалисти по здравни грижи протестираха за по-добри заплати и условия на труд

Медицинските сестри се вдигнаха на протест в Бургас