/ БГНЕС
Частично бедствено положение е обявено в община Главиница. То обхваща четири селища в общината. Обстановката е тежка поради снеговалежа и силния вятър, който образува навявания. Затворени са пътищата в направленията Главиница-Сокол-Зафирово-Долно Ряхово-Малък Преславец и Главиница-Сокол-Суходол-Бащино.
 

Частичното бедствено положение ще бъде отменено при спиране на навяванията и след разчистване на пътищата.

Няма бедстващи хора. Днес и утре училищата няма да работят. За детската градина в Главиница ще се сформира една смесена група. Ток и вода има във всички населени места.
 
Къде е най-тежка пътната обстановка заради снега и вятъра?

Снегът и силният вятър продължават да създават проблеми в много части на страната. Няма бедстващи хора, на всички, които са подали сигнали, им е оказана помощ. От думите на шефа на АПИ Дончо Атанасов стана ясно, че най-критичните зони по пътната мрежа са в Добричко, Силистренско и Русенско.
 
Следете тук актуалната информация за зимната обстановка в страната

Усложнена е ситуацията с електрозахранването за 62 села в областите Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас, съобщиха от пресцентъра на „Електроразпределение Юг“. Екипи на дружеството работят за възстановяване на електрозахранването в засегнатите райони. Ситуацията в областите Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали е нормална при зимни условия.
 
С изместването на снеговалежите на изток усложнена остава ситуацията с електрозахранването за села в области Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас. В засегнатите области вследствие на снеговалежа и бурния вятър са налице скъсани проводници.
 
Жълт код за студ в почти цялата страна

Екипите на дружеството работят за възстановяване на електрозахранването, като на места се извършва и физически обход по трасетата на електропроводите. В област Стара Загора 20 села имат нарушено електрозахранване – основно в района на Раднево. В област Сливен засегнати са 11 села, колкото и в област Ямбол. В област Бургас 20 села цялостно или частично имат прекъсвания в електроснабдяването, основно в планинските части на областта.

Екипите на „Електроразпределение Юг“ са оборудвани с техника и инструменти, както и специализирана механизация.