Двама души - на 21 и на 20 години, са загинали при катастрофа в Пловдив. Тежкият пътен инцидент е възникнал около 3:30 ч. на бул. „Руски“, в близост до кръстовището с бул. „6-ти септември“, съобщиха от МВР. 

От полицията съобщиха, че загиналият шофьор е син на служител в КАТ-Пловдив, предаде БНТ.

NOVA

Към мястото са насочени екипи на спешна помощ, полицията и пожарната. По първоначална информация джип, който идвал от Централна гара, навлязъл по велоалеята между двете ленти и се блъснал последователно в няколко чинара.

От удара колата се разцепила на две - предната част се врязала в едно от дърветата, а задната изхвръкнала на пътното платно. 


Катастрофа между три коли край Момчилград, има пострадали

На място е констатирана смъртта на 21-годишния водач и пътничка до него, на 20 години. С опасност за живота в болница са откарани 22-годишни момче и момиче, пътували на задната седалка

БТА

БТА

Движението и в двете посоки по бул. „Руски“, в отсечката между ул. „Преслав“ и бул  “6-ти септември“, е спряно.

БТА

БТА

На мястото е оказана спешна медицинска помощ на пострадал служител на пожарната в Пловдив, който при спасителната акция е ударен от клон на дърво. Извършва се оглед на местопроизшествието.

БТА


Момичето и момчето, пострадали в катастрофата, са откарани в Спешното отделение на УМБАЛ “Свети Георги” Пловдив, съобщиха от лечебното заведение. След оказаната им първа помощ, и двамата са настанени във Втора клиника по хирургия в тежко състояние, като момичето е с по-сериозни наранявания. С тях е докаран и 56-годишният пожарникар, настанен в Клиниката по ортопедия и травматология. 

БТА

По случая е започнато разследване.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Таня Тодорова, БТА