Новият председател на КЗК: Майка на депутат, съпруга на съдия
Новият председател на КЗК: Майка на депутат, съпруга на съдия / БГНЕС
Юлия Ненкова е новият председател на КЗК
88040
Юлия Ненкова е новият председател на КЗК
Юлия Ненкова е новият председател на КЗК
  • Юлия Ненкова е новият председател на КЗК
  • Юлия Ненкова е новият председател на КЗК

Зам.-кмет и майка на депутат е новият председател на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Депутатите избраха Юлия Ненкова след гласуването на новия състав на антимонополния орган.

Ненкова беше предложена за поста от ГЕРБ. Тя работи в общината от 1980 г., била е шеф на правната дирекция, а в момента е зам.-кмет с ресор "Направление, законност, координация и контрол".

Синът й Александър Ненков е депутат от ГЕРБ. Ненкова е съпруга на конституционния съдия Румен Ненков.

Тя коментира, че няма конфликт на интереси. "Никакъв конфликт на интереси. Прочетете закона и ще видите, че няма законова пречка. Ние не сме в йерархична зависимост", заяви след избора пред журналисти новоизбрания шеф.

ГЕРБ, БСП и ДПС си избраха новия състав на КЗК

Новоизбраният председател на КЗК ще поиска Сметната палата и Агенцията за държавна финансова инспекция да проверят какво е финансовото състояние на регулатора. Това ще бъде сред първите неща, които ще направи, стъпвайки на поста, за да види какво наследява, обясни тя.

"Ще проверя какво е финансовото и друго състояние на КЗК като предизвикам проверка на Сметната палата и Агенцията за държавна финансова инспекция", обяви Ненкова.

"Аз съм човек, който спазва закона. Това винаги е било приоритет в работата ми, така че ще има ред и законност", обеща още тя.

Новият председател на КЗК Майка на депутат съпруга на съдия
netinfo

Депутатите гласуваха зам.-шеф на КЗК да бъде предложеният от Патриотичния фронт Димитър Кюмюрджиев. Той е юрист, бил е член на комисията в периода 1997-2003 г.

Във връзка със ситуацията на пазара на горивата у нас, Юлия Ненкова предположи, че вероятно става въпрос за картел, но поиска време да се запознае със ситуацията.