ГЕРБ, БСП и ДПС си избраха новия състав на КЗК
ГЕРБ, БСП и ДПС си избраха новия състав на КЗК / БГНЕС
ГЕРБ, БСП и ДПС си избраха новия състав на КЗК
88049
ГЕРБ, БСП и ДПС си избраха новия състав на КЗК
ГЕРБ, БСП и ДПС си избраха новия състав на КЗК
  • ГЕРБ, БСП и ДПС си избраха новия състав на КЗК
  • ГЕРБ, БСП и ДПС си избраха новия състав на КЗК

ГЕРБ, БСП и ДПС си избраха новия състав на Комисията за защита на конкуренцията. Това коментираха в кулоарите на парламента депутатите от Реформаторския блок Мартин Димитров и Радан Кънев.

Новият председател на КЗК: Майка на депутат, съпруга на съдия

Те изразиха възмущението си, че техния кандидат за член на комисията отпадна.

Георги Ганев беше номиниран от четири неправителствени организации - Българската стопанска камара, Института за пазарна икономика, Центъра за изследване на демокрацията и Центъра за либерални стратегии. Кандидатурата му беше внесена от част от депутатите от Блока.

"Единственият кандидат на неправителствена организация не получи подкрепа", изтъкна Мартин Димитров. По думите му така българският парламент е дал сигнал, че хората, предложени от авторитетни неправителствени организации няма да бъдат подкрепяни и няма смисъл от такива номинации.

"Признавам, че сме разочаровани. Защото твърде дълго водихме битка за нова, силна, авторитетна независима комисия. Познавате Георги Ганев, познавате неговата експертиза, неговия авторитет, неговата честност. Днес такъв човек не беше избран. ГЕРБ избра БСП и ДПС, избра тях да назначи в новата КЗК, ще гледаме заедно резултатите", заяви от трибуната депутатът.

Съпредседателят на ПГ на реформаторите Радан Кънев подчерта, че това е втората комисия, която се избира от същото мнозинство - ГЕРБ, ДПС и БСП.

"Предишната, по време на първия мандат на Бойко Борисов, беше избрана от същото мнозинство и всички знаем какви са резултатите - катастрофални в двете сфери - обществените поръчки и борбата с картелите и монополите", коментира той.

Междувременно за председател на комисията мнозинството избра зам.-кметът на столична община Юлия Ненкова, която беше предложение на ГЕРБ, майка е на депутатът от ГЕРБ Александър Ненков и съпруга на конституционния съдия Румен Ненков.