/ БТА
Обвиняемият е предаден на съд и за още две престъпления
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд обвинителен акт по дело, образувано за пропаганда за война, съобщиха от обвинението.

На съд е предаден Б. Ал-Макуаси за това, че на 25 октомври 2023 г. в София извършил пропаганда за война в нарушение на чл. 20, т. 1 от Международния пакт за граждански и политически права на ООН, като създал и разпространил видеозапис, на който заснел себе си с поставена на главата традиционна арабска кърпа и отправил към всички мюсюлмани по света призив на арабски език към разрушения и убийства спрямо лица с американски и еврейски произход и заявил, че той ще предприеме необходимите действия на територията на България.

Не пуснаха от ареста ливанеца, призоваващ от София за свещена война срещу израелци и американци

Обвиняемият е предаден на съд и за още две престъпления. За това, че на 25 октомври 2023 г. в София се заканил да извърши престъпление по чл. 108а, ал.1 от НК, а именно - убийство по чл. 115 от НК и телесна повреда по чл. 128 от НК, с цел да създаде смут и страх в населението, като това заканване би могло да предизвика основателно опасение за осъществяването му.

Обвиняемият е с мярка постоянен арест. За престъплението се предвижда наказание лишаване от свобода до 8 години. Предстои провеждане на разпоредително заседание по делото.  

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня