„Спирка на азбуката“ бе открита днес на пл. "Славейков" в София, съобщиха от пресцентъра на Центъра за градска мобилност (ЦГМ). 

От ЦГМ посочиха, че спирката се открива, за да напомни колко важни са буквите и ценна е българската азбука.

На откриването присъстваха директорът на ЦГМ Димитър Дилчев, както и ученици от Частно начално училище „БИЗИ“ и от 51-о СУ „Елисавета Багряна“ в София. „Малчуганите от училище „БИЗИ“ ни показаха, че знаят цялата азбука и заслужиха наградите си – шапки, пастели, моливчета, балони“, посочиха от ЦГМ и добавиха, че с учениците от 51-о училище пък ги свързва партньорство по проекта „Разкажи ми приказка“. „Ще го видите след дни по трамвайна линия 10 – цяла мотриса ще е брандирана с техните прекрасни рисунки от приказки, за да се върнете във вълшебния свят на детството“, съобщиха още от центъра.

Изпълнителният директор Димитър Дилчев разговаря с талантливите млади художници и им предложи да продължат разказите си в картини и по спирконавеси, стопанисвани от дружеството, допълниха от ЦГМ.


Утре „Спирката на азбуката“ отново ще очаква малки и големи на пл. „Славейков“ от 11:00 до 13:00 часа. Там всички, които желаят, ще могат да заредят картите си за градския транспорт, да си купят нови или да вземат безплатна карта за деца на възраст от 0 до 14 години. 

От първи февруари децата до 14 ненавършени години пътуват с безплатни карти за градския транспорт в София. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Юзлем Тефикова/БТА