Президентът на Баскетболен клуб „Академик"-Варна Стоян Стоянов коментира скандалната ситуация след мача на отборите момчето до 14 години между неговия тим и БК „Шумен". Пред Дарик Стоянов заяви, че повод за неприятните случки е станало провокативното поведение на треньора на шуменци Димитър Чнков.

„Крадецът вика, дръжте крадеца", подчерта Стоянов. По думите му, при решен мач в полза на момчетата от Шумен, в последните секунди на двубоя се е стигнало до опасна ситуация, при която един от състезателите на „Академик" е получил силен удар в главата. Момчето е с проблеми със слуха и от силата на удара апаратчето му дори изхвърчало на далеч. От щаба на варненци поискали фал, но съдиите не са се намесели.

По думите на Стоянов, при тази ситуация треньорът на шуменци продължи да насърчава възпитаниците си да играят агресивно, каквото е било поведението им през целия мач. „Чашата преля в самия край на мача, когато треньорът на шуменци демонстративно се изплю на паркета в залата, която носи името на баскетболната легенда Христо Борисов, баща на нашия треньор Борис Стоянов", коментира президентът на „Академик"-Варна, като допълни, че Чанков е и изпсувал грозно. Той бе категоричен, че треньорът на шуменци не е бил удрян, но призна, че е имало словесни нападки. „Как да възпитаваме децата, като биват псувани и обиждани в собствената им зала", каза още Стоян Стоянов. Той допълни, че треньорът на момчетата до 14 години Борис Стоянов наистина е реагирал на ситуацията, но че той е достоен човек, който се стреми да даде най-доброто на своите възпитаници.

От БК „Академик" допълниха, че официално са изисквали доклада на дежурния делегат на баскетболната федерация от скандалния мач.