Валентин Александров встъпи в длъжност като областен управител на Шумен днес
Валентин Александров встъпи в длъжност като областен управител на Шумен днес. На церемония в сградата на Областна администрация досегашният губернатор Донка Иванова му връчи печата на областен управител и представи екипа на администрацията. Тя отбеляза, че благодарение на този екип са преминали през доста трудности, с които са се справили успешно.

Ще надградя направеното от Вас и ще се постарая да бъде от полза на хората, каза Валентин Александров и добави. Той посочи, че първата задача пред него в момента е провеждането на предстоящите избори.

Смениха областните управители на Шумен и Търговище

Новият областен управител добави, че е забелязал проблеми в работата на някои администрации.

Лошо впечатление ми прави отношението на служители в различно администрации към клиентите - пренебрежително и високомерно, каза Александров и посочи, че ще се срещне с представители на съответните ведомства, за да разговарят по проблема.

Надявам се да работя добре с всички кметове, такова намерение имам, посочи още новият областен. 

Донка Иванова даде добра оценка за свършената работа на областна администрация през последните двете години и добави, че си тръгва удовлетворена, защото предава една организирана и успешна структура.

Тя коментира, че все още не е получила заповедта за освобождаването си. Тя бе категорична, че мотивите за отстраняването на губернаторите не са добре  обмислени.

Беше очаквана смяна, тъй като сме част от политически кабинет и беше по-коректно да посочат тази причина, каза Иванова. 
Казано е сигнали и съмнения, че няма да проведат честни избори. Това ме обижда, как може да се съмняват в мен в аванс. Това не приемам, заяви тя. Донка Иванова бе категорична, че няма да се кандидатира за народен представител, а ще се отдаде на почивка.