Недопустимо и безотговорно е от страна на президента Румен Радев да плаши хората с откровено неистински заплахи за участие на натовски войски за потушаване на войната в Украйна. Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски.

„Всеки опит за насаждане на страхове по този начин проявява или желание за нерегламентирана намеса в хода на предизборната кампания или изпълнение на целите на руската пропаганда и хибридна война“, каза той.

И напомни, че всички подобни решения по Конституция може да вземе само и единствено българският парламент.

Пеевски подчерта, че пред нас като парламентаристи никога не е стоял подобен избор, нито някой е имал подобно намерение.


„Безпрецедентната ни подкрепа за Украйна е резултат от твърдото ни убеждение като евроатлантици и консенсуса за това, че трябва неотклонно да отстояваме тези ценности като помогнем да бъде прекратена антихуманната агресия“, подчерта председателят на ДПС.

„Но, твърдо заявявам, че друга опция за подкрепа за Украйна никога не е била на дневен ред! Предупреждавам г-н Радев - употребата на страховете на хората се наказва от народа! Защото за българските граждани е най-важна сигурността за тях и децата им тук и сега. И всички ние сме длъжни да я гарантираме с думи и действия“, заключи той.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня