Най-малко осем души бяха убити днес при израелски удари в села в Южен Ливан, предаде Ройтерс, като се позова на ливански източници от сферата на сигурността.

По техни данни две са жертвите в Айта аш Шааб, три - в Ула, две - в Ярун, а мотоциклетист е бил убит, докато е карал по главен път в Накура.

Ливанската шиитска групировка "Хизбула" заяви днес, че е почела паметта на четирима от нейните бойци, убити при израелски удари, и е предприела ответни действия, изстрелвайки десетки ракети по запасни подразделения на израелската армия, разположени по границата с Ливан.

Размяната на огън през израелско-ливанската граница между Израел и подкрепяното от Иран движение "Хизбула", която върви успоредно със започналата на 7 октомври миналата година война между израелските сили и палестинските ислямисти от "Хамас", е най-интензивната от 2006 година насам, отбелязва Ройтерс.


От "Хизбула" многократно обявиха, че ще спрат да обстрелват Северен Израел, когато израелската армия прекрати настъплението си на юг - в ивицата Газа.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Иво Тасев/БТА