Сменени са 14 областни управители
Сменени са 14 областни управители / oblastlovech.org
Министерски съвет назначава 14 нови губернатори в страната

Министерският съвет назначи 14 нови областни управители, освобождавайки досегашните. Мотивите за уволненията са постъпили сигнали по места и амбицията на кабинета да осигури честни и прозрачни избори.

Сред освободените са Областният управител на Шумен - Донка Иванова и на Търговище - Светлин Бонев. 

Не приемам тези мотиви, коментира Донка Иванова. Тя заяви, че е очаквала смяната. Добави, че е нормално да се подходи политически и новото правителство да назначи свои екип. Това го приемам, но не доумявам другите мотиви, каза Иванова.  

Валентин Александров
shmoko.bg


Областен управител на Шумен става Валентин Александров. Той е магистър по педагогика от Шуменския университет, специализирал е публична администрация в УНСС. Бил е директор на ОДМВР - Шумен.

Бяха провеждани разговори с мен за този пост и е очаквано, каза Александров. Той допълни, че основната му работа ще бъде по организирането и провеждането на предстоящите предсрочни парламентарни избори и нормалното функциониране на държавната администрация. Очаква се до няколко дни да бъде подписана заповедта за назначаването му.  

Валери Симеонов
dariknews.bg

Областната управа в Търговище оглавява Валери Симеонов, който има дългогодишен стаж на различни позиции в администрацията на община Търговище - от 1982 година, като от 2004 до ноември 2015г. е секретар на Общината. Той е икономист по промишлеността от ВИНС – Варна.