Шест новородени бебета загинаха, след като пожар избухна в детска болница в индийската столица, където хората се втурнаха в пламъците, за да спасят бебетата, съобщи полицията в неделя. „Всичките 12 новородени бебета бяха спасени от болницата с помощта на други хора“, каза старши полицейски офицер Сурендра Чудхари в изявление, но добави, че когато са потърсили медицинска помощ, шест бебета са били мъртви. „Предприема се правно действие срещу собственика на болницата“, каза Чудхари. Той не даде повече подробности как са загинали децата.

В допълнение към шестте загинали, друго бебе от 12-те, извадени от задушаващите изпарения, е било мъртво преди пожарът да избухне, каза Чоудхари, без да дава повече подробности.

Пожарът избухна късно в събота. 14 противопожарни коли са изпратени да се борят срещу огъня, който се разпространил твърде бързо поради взрив в кислородна бутилка.

Главният министър на Делхи Арвинд Кейривал нарече ситуацията "сърцераздирателна". „Всички сме до тези, които загубиха невинните си деца в тази катастрофа“, каза той в социалните мрежи. „Причините за инцидента се разследват и който и да е отговорен за тази небрежност, няма да бъде пощаден“, добави Кейривал. Той е сред основните противници на премиера Нарендра Моди в провеждащите се в момент парламентарни избори в Индия. Поради особеностите на страната гласуването обхваща месец и половина. 


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС