Прочутият американски композитор на детски песни за „Дисни“ Ричард Шърман почина на 95-годишна възраст, съобщи Ройтерс

Шърман е човекът, който стои зад прочути песни, радвали поколения наред, като It's a Small World, както и на песните на Мери Попинз Supercalifragilisticexpialidocious, Chim Chim Cher-ee и Spoon full of Sugar.

Той е починал в болница в Бевърли Хилс, Калифорния. Причината е посочена само като „заболяване, свързано с възрастта“, се казва в некролога на „Дисни“.

Шърман беше едната половина от известния екип за писане на песни „Братя Шърман“ заедно с покойния си брат Робърт Шърман и беше смятан за част от вътрешния творчески кръг на Уолт Дисни.


Братята бяха възхвалявани като едни от най-плодовитите композитори-лирицисти на епохата. Написали са повече от 200 песни и са получили девет номинации за „Оскар“, от които са спечелили два „Оскара“ и три награди „Грами“, а също така са спечелили 24 златни и платинени албума през десетилетната си кариера.

През 2005 г. братята са приети в Залата на славата на авторите на песни, а три години по-късно са удостоени с Националния медал за изкуство, връчен в Белия дом.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Христо Кьосев/БТА