Новият председател на спортен клуб по гимнастика „Велбъжд" е Валя Машова. Неин заместник ще е Габриела Бурназка, а секретар на клуба ще бъде Весела Петрова. И трите са треньорки във „Велбъжд".

Досегашният председател Блага Шишкова и създателката на школата по художествена гимнастика в Кюстендил Райна Афионлиева влизат в Управителния съвет, заедно с опитната треньорка Людмила Петрова, бившите състезателки Камелия Джиновска, Даниела Михалкова и от квотата на родителите Виктория Гаминчева.


„Оттеглям се с достойнство, защото клубът се разви много през последните 10 години. Вече всички говорят за „Велбъжд" и се съобразяват отново с нас. От 47 клуба в страната, нашият е атестиран от федерацията на 12- то място. Гордеем се с националният състезател Ерика Зафирова, която започна кариерата си в Кюстендил. В разширения състав на националния отбор бе Андреа Карамфилова, в категория „Елит" и в битка за отличията влезе Вая Драганова. Специалистите забелязаха и таланта на Леонор Божанова, на Мишел и Иванова и много други момичета. Пожелавам успех на новият екип. Път на младите", каза пред Дарик Блага Шишкова.

Новото ръководство на „Велбъжд" изрази надежда, че ще има подкрепата на родителите на момичетата, които тренират в клуба.