Руското министерство на отбраната заяви, че "не са намерени оцелели" от катастрофата със самолета Ту 154, разбил се в Черно море край Сочи, предаде ДПА. Вече са открити телата на четирима души, съобщи ТАСС.

Самолетът Ту-154 изчезна от радарите в 5.40 ч. московско време (4.40 ч. българско време) скоро след излитането си от Сочи. В самолета е имало общо 84 пътници и 8 души екипаж.

Руски самолет с военни и артисти изчезна от радарите след излитането край Сочи

На борда е имало военнослужещи, представители на медии, сред които сътрудници на Първи канал и на телевизионния канал "Звезда", а също музиканти от ансамбъла "Александров", които е трябвало да поздравят за Новата година авиогрупата на руските Въздушно-космически сили в авиобазата Хмеймим в Сирия.

В Сочи е създаден оперативен щаб за издирване на отломки от падналия в морето самолет.



Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че на руския президент Владимир Путин се докладва постоянно за новите детайли около случилото се. "Рано е да се говори за нещо конкретно, президентът изчаква картината да се проясни изцяло", каза Песков.

Самолетът Ту-154 с 91 души на борда паднал в Черно море

Министерството на отбраната съобщи, че в самолета е имало руски военнослужещи, 9 представители на руски медии и членове на ансамбъла за песни и танци на руската армия, носещ името на руския композитор и диригент Александър Василиевич Александров.

Артистите от ансамбъла са отивали да поздравят с настъпването на Новата година авиогрупата на руските военно-космически сили в авиобазата Хмеймим в провинция Латакия в Сирия, съобщи министерството на отбраната.

Вече е потвърдено, че ръководителят на Александровския военен хор Валерий Халилов е в списъка с пътниците на самолета Ту-154, предаде ТАСС. Списъкът беше качен на сайта на руското министерство на отбраната. Сред посочените в него пътници са още началникът на културния отдел към министерството Антон Губанков и популярната в Русия като филантроп Елизавета Глинка, позната още като "Доктор Лиза".


Източник: БТА