/ iStock/Getty Images
Много хора са свикнали да започват деня с кафе или чай. Ако обаче искате да намалите приема на кофеин или да разнообразите сутрешната рутина, има много алтернативи.

Вода с лимон

Водата с лимон е чудесен начин да започнете деня с прилив на енергия и витамин С. Добавете сока от половин лимон към чаша топла вода и имате напитка, която стимулира храносмилането, подобрява имунитета и помага на тялото да започне деня с правилния киселинно-алкален баланс.

Джинджифилова напитка

Джинджифилът е известен със своите затоплящи и противовъзпалителни свойства. За да приготвите напитката, настържете малко парче пресен джинджифил, добавете гореща вода и оставете да вари няколко минути. Тази напитка ще ви ободри.

джинджифил
iStock/Getty Images

Златно мляко

Златното мляко е напитка, която комбинира топло растително мляко (като кокосово или бадемово) с куркума, мед и щипка черен пипер.
Куркумата е известна със своите противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, което прави тази напитка полезна за имунната система и цялостното здраве.

Смути

Смутитата от плодове и зеленчуци са не само вкусни, но и полезни. Комбинирайте зеленчуци, плодове и малко ядково мляко, за да създадете питателна напитка, която ще ви даде тласък на енергия и витамини. Може да добавите спанак, банан, горски плодове, семена от чиа.

смути
iStock/Getty Images

Какао

Натуралното какао на прах, разредено в топла вода или мляко, може да бъде отлична алтернатива на кафето. Какаото съдържа теобромин, лек стимулант, който действа по-дълго и е по-мек от кофеина. Освен това е богато на антиоксиданти и магнезий, което подобрява настроението ви и ви помага да се отпуснете.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Рамблер