Вписването на българите в конституцията на Северна Македония не зависи от мен. Ако бях абсолютен монарх, щях да кажа, че ще променя конституцията. Депутатите са изпратени от гражданите, които гласуват по съвест. Аз не мога да суспендирам парламентарната демокрация“. Това заяви президентът на РСМ Гордана Силяновска-Давкова, след срещата си с българския си колега Румен Радев.

За да започне преговори за членство в Европейския съюз РСМ трябва да промени Конституцията. Това е част от преговорната рамка, която е одобрена от всички страни членки на ЕС.

Радев посрещна президента на РСМ Гордана Силяновска

По същото време министърът на културата Найден Тодоров "проведе протоколна срещна" с колегата си от РС Македония Зоран Лютков.

Двамата събеседници дадоха висока оценка за сътрудничеството между България и РСМ в областта на културата и изкуствата. Лютков използва възможността да покани министър Найден Тодоров на постановката „Набуко“ в Софийската опера и балет тази вечер, с която гостува Национална опера и балет на Република Северна Македония. Очаквайте подробности. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС