Мелания Тръмп избра стил от 80-те години на миналия век за първия си официален портрет - с черно сако и шалче, скръстени ръце и пръстен с голям диамант, съобщиха АФП и ДПА.

Мелания Тръмп – първата дама с няколко гафа, но с безупречен моден стил

Портретът е направен в частните апартаменти на Белия дом, пред един от прозорците. Мелания гледа право в обектива с лека усмивка.
"За мен е чест да съм първа дама и нямам търпение да работя в служба на американците през следващите години", заяви в комюнике Мелания Тръмп.

Снимката беше разпространена и в официалния акаунт в Twitter на Мелания Тръмп "FLOTUS". Първата дама ще се посвети на борбата с кибер тормоза. Тя се интересува и от проблемите на жените и децата, пише в профила й на страницата на Белия дом в интернет.

Барън Тръмп спечели интернет с играта си с бебето Тиодор (ВИДЕО)

Мелания Тръмп, която е бивша манекенка, още живее в Ню Йорк с 9-годишния си син Барън от Доналд Тръмп. Тя често пътува до Вашингтон за официални изяви. Двамата с президента се срещат и в частната им резиденция във Флорида, където той обича да прекарва почивните дни.


Мелания Тръмп в целия й блясък (СНИМКИ)

В Twitter портретът на Мелания Тръмп беше споделен 6000 пъти за пет часа и харесан 29 000 пъти.

Той предизвика 3500 коментара и разгорещени спорове. Някои се възхитиха на красотата на първата дама, други заподозряха ретуширане. Появиха се сравнения и с Дарт Вейдър. Има също сравнения в неин ущърб с Джаки Кенеди и Мишел Обама.

Мелания Тръмп – бившият фотомодел и първа дама на САЩ (ВИДЕО)

"Мишел ми липсва. Този портрет е толкова нереалистичен за средностатистическата жена. Потискащ и отвращаващ", написа  потребителка в социалните мрежи.

Как обаятелната Мишел Обама очарова света в снимки

Мишел Обама също получи критики за първия си официален портрет през 2009 г., защото позира в рокля без ръкава през март и се усмихваше широко. Това според някои беше много неформално.
 
БТА