Имаме пълното основание да поискаме и от днес започваме събирането на подписи за провеждането на извънредно заседание на Столичен общински съвет на 23 май. Това съобщи общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

Има няколко причини за извънредно заседание, най-тежкият е с решението на Административния съд, което гласи “да бъдат прекратени действията на зам.-кмета по транспорт Илиян Павлов, касаещи реорганизацията на движението по "Патриарха" и съседните булеварди”, посочи Хекимян.

ГЕРБ-СДС искат на извънредното заседание да бъдат изслушани кметът Васил Терзиев и неговият екип, както и продължават да изискват оставката на заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов.

Димитър Вучев, също от ГЕРБ, подчерта, че нямат яснота колко е струвал проектът за реорганизация на движението.


Комисията по транспорт в СОС поиска Терзиев да замрази проекта за „Патриарха"

“Говореше се за суми за по 500 000 лв., първо се говореше само за ремонт на пътната настилка, после се оказа друго. Говореше се за 1 млн., после за над 1 млн. Не е ясно”, коментира Вучев.

Припомняме, че в четвъртък Административният съд-София град (АССГ) постанови "да бъдат безусловно прекратени действията, извършвани от длъжностни лица от Столична община, разпоредени от зам.-кмета по транспорт Илиян Павлов, във връзка с въвеждане на нова постоянна организация на движението чрез разчертаване на нова пътна маркировка, поставяне на пътни знаци, преградителни съоръжения и т. н.".

Зам.-кметът Илиян Павлов коментира тази сутрин, че все още не се е запознал с решението на съда, тъй като станало публично късно снощи. Според него проектът е балансиран.

Иван Таков, председател на транспортната комисия в СОС и лидер на левицата в София, поиска незабавната оставка на ресорния заместник кмет.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС