Сериозно количество дъжд е паднало в региона на Хасково, съобщиха от местната хидрометеорологична обсерватория.

Най-интензивни са били валежите в областния град. Общото отразено количество между 6:20 и 14:00 часа е 31,4 литра на квадратен метър. Измереното количество при последния валеж, който е бил във времето от 11:00 до 14:00 часа, е 15,8 литра на квадрат.




Дъждът е бил придружен още от сутринта с гръмотевична дейност, а към 10:15 часа има съобщения от Хасково, Минерални бани и Димитровград и за градушка с размер на зърното от 2 милиметра, съобщи кореспондентът на БТА Красимира Славова.

Граждани от Харманли съобщиха, че там към 13:20 часа е паднал град с големината на грахово зърно.


По данни на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" е реагирано на няколко сигнала за наводнения в мазета на имоти в областния град, както и за разчистване на паднали клони. Няма отразени сериозни ще

Краткотрайна градушка е паднала и над две общини в Бургаско – Средец и Сунгурларе, предаде БНТ. По описание на местните хора ледените късове са били с размерите на едра череша.

В сунгурларското село Везенково градушката е била придружена и със силен вятър, който е нанесъл щети на електрозахранването.




В Средец частично е унищожена домашната продукция на голяма част от хората.

Кметът на града Иван Кичев заяви, че бурята е продължила около 5 минути. Към момента няма информация за пострадали хора и нанесени сериозни щети в района. Засегнати са овощни дървета и градините на местните жители.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БТА, БНТ