Месо, зеленчуци, плодове, ядки, млечни и бобови продукти – перфектното меню за дълъг живот
Учени от университета "Макмастър" в Канада установиха, че хората, които ядат повече червено месо и сирене от препоръчваното, живеят по-дълго, съобщи в. "Дейли телеграф".

Най-големите митове за здравословното хранене, в които все още вярваме
 
Три порции пълномаслени млечни продукти и една и половина порция месо дневно могат да намалят риска от ранна смърт с една четвърт.
 
Резултатите от изследването, в което участвали 220 000 души, противоречат на препоръките на здравните власти да се ограничават пълномаслените продукти.

Хората, които ядат повече мазнини, обикновено намаляват въглехидратите, които никак не са полезни, когато са от преработени и сладки храни.


Диетите без мазнини са опасни за здравето

"Резултатите ни показват, че млечните продукти и месото са полезни за сърцето и за дълголетието“, обобщи д-р Салим Юсуф от екипа. „Това противоречи на сегашните здравни препоръки".

Учени откриха грешка в препоръките за здравословно хранене

Канадските учени не са разглеждали консумацията на пилешко месо, но други изследвания показват, че то предпазва от ранна смърт по същия начин като червеното месо.

Днес е полезно, утре - вредно: 9 мита за здравословното хранене
 
В здравословната диета трябва да има също осем порции плодове и зеленчуци дневно и по половин порция ядки и бобени култури, напомниха канадските учени.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА