Тя е от 15 години в музикалната сфера, клиповете ѝ имат милиони гледания, профилите – стотици хиляди последователи, но сега тя влиза в битка за народната любов от една друга сцена. Кандидат е за депутат от партия МЕЧ. Защо Антоанета Линкова-Роксана влиза в политиката?

Аз от много години се бунтувам сама вкъщи пред телефона за неправдата, за това хората да живеят честно, спокойно, нормално. Сякаш като приказка искам това да се случи. Да се събудим всички и да живеем по-добре. Да, аз съм човек, който много защитава етноса си, който много скача на тази тема – „цигани-българи”. Много искам след години това да се е променило. Да, със сигурност ще отнеме много време. Искам да няма расизъм. Искам да живеем всички под един покрив. Чух много за себе си, прочетох много за себе си. И си казах, аз го правя за един народ. Правя го за един народ, който години наред ходи по ръба с ниски заплати, висок ток… Не можеш да помогнеш на децата си да живеят нормално. Стари хора, които едва му свързват двата края за едно мляко. Аз съм човек, който е обиколил цяла България стотици пъти. Ставала съм свидетел на хора, които нямат пари за един хляб да си купят. И може би това беше моментът, в който си казах:„Да, аз наистина мога да помогна децата ни да живеят по-добре, да се чувстват прекрасно в държавата си”, заяви Антоанета Линкова-Роксана в предаването „Събуди се”.

Попфолк звезда се кандидатира за депутат

Какво ли не прочетох, че съм взела пари. Аз изкарвам пари, пея, храня си децата. Тук не става дума за никакви пари”, обясни още тя.

„Първо ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите”, каза още тя.


„Първо ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите”, каза още тя. „Това не става с даване на пари. Аз знам какво се случва в махалите”, допълни Антоанета Линкова.

Искам нашите цигански деца и родителите им да разберат, че трябва да учат. Това ще стане като им се говори, като има закони. Ще се промени това с нов закон, който да се спазва. Има хора, които ще помислят как това да се случи. В момента в махалите им се обещава на 4 години нещо. Няма как да им се дадат пари на ръка”, каза Антоанета Линкова.

„Както станах популярен изпълнител и тогава не бях готова за това, сега влизам в политиката, незнаейки много неща, но аз знам техните проблеми, знам от какво се нуждаят”, каза Антоанета Линкова.

„Най-вероятно ще работим с хората, които не подкрепят партиите, които и ние не подкрепяме. Аз мисля, че господин Василев е достатъчно умен, интелигентен и борбен в това, което прави, за да създаде най-добрия план. Ние сме сериозен и голям екип, всеки е компетентен в това, което ще прави”, каза Антоанета Линкова.

Тя е за европейското бъдеще на България, за влизането на страната ни в еврозоната, против либерализация на енергийния пазар, за понижаване на данъците. Осигуровките не трябва да се вдигат, а минималната заплата да е колкото се може повече нагоре, смята още Антоанета Линкова.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня