Събарят незаконни постройки в „Столипиново“, предаде репортер на Dariknews.bg. От тях пет вече са съборени от самите собственици, уточни зам.-кметът на район "Източен" Атанас Кунчев, който контролираше процеса на място. 

Премахнаха незаконните постройки до сладкарската фабрика в Кадиево (ВИДЕО)

Акцията на ул. "Крайна" 11 е предимно за незаконни гаражи и бараки, ползвани за складове, заведения, стъкларници и складиране на покъщнина. Тя започна от 9.30 ч., като в квартала влезе багер, осигурен от районната администрация. 

Районът е изключително мизерен, а междублоковото пространство, което се разчиства от ламаринени гаражи, е заринато с боклуци, хвърляни от живеещите в близкия блок. На практика то прилича на бунище, видя репортер на DarikNews

"Няма ли още сто журналиста да дойдете?", възмущаваше се един от собствениците. Той и негови съседи изнасяха имуществото си от гаражите, които минути след това биваха съборени от багера. 

 
 

В рамките на акцията днес ще бъдат съборени общо 17 гаража, а след това отпадъците от тях ще бъдат изринати. Предстои да бъдат почистени и боклуците в района. От администрацията планират да направят на това място детска площадка. 

Багер започна събарянето на необитаеми ромски къщи в "Западен" (СНИМКИ)

Няма напрежение в квартала, като има засилено полицейско присъствие.