Исторически наводнения връхлетяха Южна Бразилия в началото на този месец, унищожавайки всичко по пътя си. Наводненията взеха над 150 жертви и оставиха повече от 500 000 бразилци разселени. Учените приписват това безпрецедентно разрушение на комбинация от метеорологични условия, всички повлияни от изменението на климата, разказва Voice of America (VOA).

Опустошен след наводненията е малкият град Крузейро до Сул в Южна Бразилия, недалеч от аржентинската граница. Наводненията са помели къщи и сгради за броени дни.

Загинали, евакуирани и безследно изчезнали: Наводнения засегнаха Южна Бразилия

Жители си спомнят, че в града е имало асфалт, къщи, клиники, месарница, пазар, а сега всичко е изчезнало.

Разрушенията са подобни и в други градове в региона след наводненията, които взеха над 150 жертви и принудиха над 500 000 бразилци да напуснат домовете си.


Жители на града разказват, че за тях е много тъжно да виждат какво е останало от домовете им след наводненията. Те споделят, че са преживели много хубави моменти и е емоционален момент за тях да се разделят с домовете си.

Бразилското правителство казва, че много райони не могат да бъдат възстановени поради повишен риск от екстремни метеорологични явления.

Жителите изглежда са наясно, че ще минат години, преди животът да се върне към нормалното.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Voice of America (VOA)