Засилен трафик по някои от граничните ни пунктове, съобщиха от МВР.

Границата с Румъния:  

Трафикът е интензивен на ГКПП "Кардам" на изход за товарни автомобили, както и на изход за леки автомобили на ГКПП "Русе". 

В РД „Гранична полиция“- Русе е получена информация от румънските гранични власти, че се ограничава преминаването на товарни МПС над 7,5 тона през съвместния българо-румънски граничен пункт ГКПП „Дуранкулак“/ГКПП „Вама Веке“ на 22.06.2024г/събота/ от 16 ч. до 20 ч. ; на 23 и 24.06.2024г./неделя и понеделник/ от 6 ч. до 22 ч.

Границата с Гърция:

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

През граничните пунктове  "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Границата с Република Сърбия:

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.


На 19.06.2024г. на ГКПП "Калотина" временно е преустановено преминаването на вход на леки автомобили поради извършване на строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация.

На границите с Република Северна Македония и Република Турция: 

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня