С Решение на Министерски съвет от 26 юни Гюрсел Хасанов е назначен за областен управител на Търговище.

Той встъпи в длъжност, приемайки поста от Гергана Цонева, съобщиха от Областна администрация. "За един областен управител и ръководител е много важна експертността на администрацията. Приемам новото предизвикателство с отговорност и уважение към постигнатото до момента.

Служебният кабинет смени четирима областни управители

С експертност, стиковка и работа в екип всичко се получава и резултатите не закъсняват. Разчитам на целия екип на Областна администрация, за да работим заедно и да вървим напред", заяви Хасанов при встъпването си в длъжност.

Гюрсел Хасанов е роден на 16 октомври 1987 г. Възпитаник е на Професионална гимназия "Джон Атанасов"-Търговище. Завършва висшето си образование в специалност "Актюерски техники в застраховането" в Стопанска академия "Д.А. Ценов"-Свищов. Магистър по финансов мениджмънт. Икономист по образование.


Веднага след дипломирането си работи четири години в застрахователно дружество "БУЛ ИНС", като инспектор ликвидация на щети и оценка на риск. В професионалната си биография от 2014 г. до 2017 г. има административен опит като директор на "Общински пазари" ЕООД-Търговище.

От 2018 г. до този момент заема длъжността директор "Детско и ученическо хранене" в Търговище.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня