ПП-ДБ няма да издига кандидатура за председател на Народното събрание, каза Николай Денков
ПП-ДБ няма да подкрепи кандидатурата на Рая Назарян за председател на Народното събрание. Това обяви Кирил Петков преди заседанието на парламентарната група.

"Твърдо оставаме опозиция. Борисов трябва да понесе две отговорности за себе си. Първата отговорност е, че не си спази уговорката по време на ротацията и падна правителството. Втората му отговорност е, че сега е първа политическа сила и нека да си поеме отговорността като стабилна партия, която има лидерски потенциал. Ние ще бъдем ясна опозиция в този парламент, ще отстояваме проевропейските политики, антикорупционните политики, и се надявам, че нашите избиратели да върнат доверието в нас", каза той.

Борисов: Ще предложим Рая Назарян за председател на парламента (ВИДЕО)

Петков подчерта, че тяхната коалиция е заедно, "имаме много добър диалог", категоричен бе той.

Обсъдихме и няма да издигаме кандидатура за председател на Народното събрание, заяви пред журналисти Николай Денков след заседание на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ).

По думите му ролята им на опозиция не предполага подобно нещо. 

Решението на коалицията ПП-ДБ е ясно, ние няма да подкрепим Рая Назарян за председател на Народното събрание, каза още Денков. Отговорност на ГЕРБ е да си осигури мнозинството както за председател, така и за правителство, коментира той. 

В отговор на въпрос Денков каза, че категорично няма разцепление в коалицията. Напротив - всички сме мобилизирани, ясно е, че трябва да работим заедно, добави той.

Парламентарната група на „БСП за България“ няма да подкрепи кандидатурата на ГЕРБ за председател на Народното събрание, съобщиха на сайта си от БСП.

След заседание на групата стана известно, че народните представители на социалистите са избрали за председател Борислав Гуцанов, за заместник-председател Иван Иванов, за секретари Деян Дечев и Иван Петков.

Драгомир Стойнев ще бъде предложен за заместник-председател на парламента.



Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
Теодора Цанева/БТА