/ БТА
Българските политици с пожелания за Гергьовден.

enlightenedМинистър-председателят Димитър Главчев:

Народът ни винаги ще има памет за геройствата на българските генерали, офицери, сержанти и войници. Това написа във Facebook служебният министър-председател Димитър Главчев.

"Днес отбелязваме Деня на храбростта и празника на българската армия! България е имала, има и ще има велики воини, армията ни помни славни битки", добави той и честити празника Гергьовден.



enlightenedДелян Пеевски пожела Свети Георги да ни дава сили и смелост за по-добър и по-сигурен живот.

„В Деня на храбростта и празник на Българската армия - 6 май - нека Свети Георги ни дава сили и смелост да посрещаме предизвикателствата и заедно с хората да се преборим за по-добър и по-сигурен живот“, написа председателят на ДПС.

Гергьовден е - традиции и обичаи (ВИДЕО)

Честит празник на българските войни, мъже и жени, посветили живота си на опазването на Родината“, поздрави той по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия.

„Във времена на войни и множество предизвикателства, единството и заедността, в името на общата сигурност и опазването на живота и здравето на хората, са най-голямата ни сила. Гергьовден, Хъдрелез, Хъдерлез, Едрелез празнуват всички етноси и религии, като символ на обновлението на природата, плодородието и берекета. Честит празник на именниците“, заключи той.

enlightenedПрезидентът Румен Радев

„Честит Гергьовден на всички българи! Пожелавам много здраве на всички именици! Днес е и Ден на храбростта и празник на Българската армия – войската ни винаги е била стожер на държавността и народа ни в най-тежки изпитания. Затова и днес българите отдават заслужена почит на своите войни. На всички мъже и жени с пагони пожелавам здраве и сили в тяхната отговорна мисия“, заяви пред журналисти Радев.

enlightenedЛидерът на БСП Корнелия Нинова

„Честит 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия! Поклон пред паметта на хилядите мъже и жени, проляли кръвта си за славата, свободата и независимостта на България и за сигурността на българския народ. Поздравления за военните днес, които са посветили живота си в служба на Отечеството.
Нека свети Георги ни дава сили да преодоляваме трудностите. Нека има повече храбри хора, които да се изправят срещу тях без колебания. Честито на имениците!“, честити Нинова.

enlightenedИТН

"Честит Ден на храбростта! Честит празник на Българската армия! Честит Гергьовден!". Това написаха във Facebook „Има такъв народ” (ИТН).



„Свети Георги ще помолим с нас по пътя да върви. За да победим Змея (на тъмната ни народопсихология), дремещ във всеки един от нас. За да се изправим отново с чест, достойнство, сила, смелост и вяра пред изпитанията. За да отключим най-сетне изворите на духа у нас, българите”, написаха от ИТН.

enlightenedБойко Борисов

Празника честити и лидерът на ГЕРБ.



enlightenedЛидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов

„Честит Гергьовден, българи! Време е да върнем честта и славата на Българската армия, добави Костадинов. Днес честваме Деня на храбростта и празник на Българската армия. Той беше отбелязан с водосвет на бойните знамена и знамената светини на пл. „Свети Александър Невски" в София. Тази година 6 май премина без военен парад в центъра на София. Това написа лидерът на „Възраждане" Костадин Костадинов във Facebook профила си.



enlightenedСъпредседателят на „Продължаваме промяната–Демократична България“ Кирил Петков

Днес е Гергьовден - един от най-светлите християнски празници и Ден на храбростта. Честит празник на Българската армия! Това написа Петков във Facebook профила си.

Той честити на всички именици.



Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня