ГЕРБ – СДС изпрати покани за срещи до партиите, които влизат в 50-ото Народно събрание. По време на разговорите ГЕРБ – СДС предлага да бъдат обсъдени темите, засягащи дневния ред на обществото и възможността за подкрепа на правителство, което да сподели отговорността за управлението на България. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Бойко Борисов няма да е премиер, постави условие, за да има кабинет

От страна на ГЕРБ – СДС преговорите ще водят народните представители Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова. Изпратените покани предлагат срещите да бъдат проведени в поредност според електоралната тежест на партиите на последните избори:

17 юни 2024 г.:

13:00 часа – ДПС

15:00 часа – ПП – ДБ

17:00 часа – Възраждане

18 юни 2024 г.:

11:00 часа – БСП

13:00 часа – ИТН

15:00 часа – Величие

Срещите ще се провеждат в сградата на Народното събрание. След всяка среща преговорният екип на ГЕРБ – СДС ще прави кратки изявления за представителите на медиите.

По-рано в понеделник стана ясно, че Радев ще свика първото заседание на 50-ото Народно събрание в сряда, 19 юни.


Припомняме, че Борисов обяви в четвъртък, 13 юни, че ще бъде излъчен преговорен екип. Борисов предлага съставянето на експертен кабинет. Той трябва да е доминиран от ГЕРБ по важните министерства. "Особено премиер, външен министър, отбрана", категоричен бе той. 

"Понеделник ще поканим всички лидери на партиите. Да се сложат на една плоскост, за да се работи паралелно, поради изострените отношения на лидерите, мисля че би било работещо", каза в четвъртък лидерът на ГЕРБ. 

Според него може да се направи правителство единствено с първия мандат, ако това не се случи, единственият изход са нови избори през септември.

"Следващите седем дни трябва да бъде гласувано правителство или директно хората трябва да знаят, че отиваме на избори", каза той. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня