Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няколко пъти излезе от залата на Народното събрание, където предстои гласуване на проектокабинета на ГЕРБ - СДС с министър - председател Росен Желязков. По-късно той предложи да се прекрати процедурата по гласуването на проектокабинета.

Правителство или нови избори: Депутатите гласуват проектокабинета „Желязков“ 

Той направи изказване от трибуната на НС:

"Има процедура, да спрем да се излагаме пред хората, които са дошли тука, те са се наслушали на всичко, в което сме се обвинили, да кажем на българските граждани, че се извиняваме, че молим за пришка, ще се явим пак пред тях. С уважение се отнасям, никого не обиждам, да си пожелаем да се видим след изборите. Да прекратим гласуването, да благодарим на служебния кабинет, че са дошли и да отиваме и да молим за прошка", обяви лидерът на ГЕРБ.

На първото излизане от залата Борисов направи кратък коментар. "Не мога да слушам лъжи", заяви той.

Той не отговори на останалите въпроси на журналисти.

Председателят на ДПС Делян Пеевски също напусна залата, а след това се върна.

Малко по-късно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се върна обратно в пленарната зала, а след това отново напусна. 


"Аз вече съм наясно, че ако има в трети мандат нещо то ще е нещо между ПП и "Възраждане". "Оттук нататък не виждам нещо, което да промени ситуацията. Аз след като съм го предложил, значи аз съм гласувал и ясно от трибуната на парламента заявих всичко, което имаше да кажа", обяви Борисов.

"Единственото, от което се притеснявам е опитът на Денков да ни обвързва с Пеевски", каза лидерът на ГЕРБ. "Ние сме различни партии - ние сме ГЕРБ-СДС, няма да им позволя тези внушения. Ще понесем всички това, а отговорността е на тези, които го направиха. Дори при двоен резултат на ПП-ДБ ще имат 80 депутати, с кого ще направят правителство?", запита той.

По думите му от ПП говорят лъжи. По повод евентуални избори Борисов каза, че целта е да убедят хората за когото искат да гласуват, но да има възможност да има такава представителност, че да се направи парламент.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня