Транспортният факултет на Русенския университет с награда „Кубратов меч
Транспортният факултет на Русенския университет с награда „Кубратов меч / снимка:Русенски университет

На официална церемония в Интер Експо Център София, Националната браншова организация за електрическа мобилност - ИКЕМ връчи своите годишни награди „Кубратов меч“, за принос в насърчаването и популяризирането на електрическата мобилност в България.

Церемонията по връчване на наградите тази година бе уважена от вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, Божидар Лукарски - Министър на икономиката, зам.-министъра на околната среда и водите - Атанаска Николова, Данчо Барбалов - Зам. Кмет на Столична община, Божидар Данев – Изпълнителен председател на Българската стопанска камара, Карел Крал - Регионален мениджър на ЧЕЗ за България, Ивайло Иванов - Управител на Интер Експо Център София, както и от кметове на общини, партньори на ИКЕМ, представители на производствените и научните среди, и др.

Транспортният факултет на Русенския университет, заедно с колегите си от Транспортна електроника-91 ООД и Института по електрохимия и енергийни системи «Акад. Евгени Будевски» - БАН,  бе удостоен с «Кубратов меч» в  категория: Екипен проект в Електрическата мобилност за 2015г. за "Реализация на иновативен продукт на базата на Ситроен Берлинго,  свързан с развитието на екологични транспортни средства и повишаване на тяхната енергийна ефективност, включващ програмно-технически средства и технологии за конверсия на електромобили".

 

Наградите бяха връчени от Божидар Данев – Изпълнителен председател на Българската стопанска камара – съюз на българския бизнес.