Танцьорите
Танцьорите / Община Видин
Днес хората от видинското село Синаговци отбелязваха своя празник, като подготвиха специално тържество. Сред поканените гости бяха кметът на Община Видин Огнян Ценков и областният управител Албена Георгиева. Те бяха посрещнати от кмета на Синаговци Иван Иванов, който поздрави присъстващите с провеждането на традиционния събор и благодари на общинското ръководство и лично на Ценков за подкрепата празникът да се състои.

С приветствие към жителите се обърна и кметът на община Видин. Той връчи поздравителен адрес на Иван Иванов, в който пише: „Използвам хубавия повод, за да изразя своето удовлетворение, че жителите подготвят този празник с много ентусиазъм и общи усилия. Вие сте добри и грижовни стопани на своето родно място, за да може да върви по пътя на благоденствието. Пожелавам на всички вас да бъдете успешни и занапред, а вашето селище да се развива и процъфтява! Съхранявайте прекрасните си традиции, защото те са ценно наследство от миналото, което трябва да предадете на своите деца. Нека късметът и щастието да бъдат гости във всеки дом на село Синаговци!“.

Кметът Огнян Ценков бе посрещнат от домакините на събора.
Община Видин


Албена Георгиева също приветства жителите и гостите на празника, с пожеланието за здраве и успехи и изрази удовлетворението си по отношение активността от страна на кметството в с. Синаговци и на общинското ръководство при осъществяването на проектите, които спомагат за облагородяване на населеното място.

Преди тържественото откриване на празника Огнян Ценков, заедно с кмета на Синаговци посети обектите, изградени през последните две години по програма „Местни инициативи“, която се финансира от общинския бюджет. Той изказа задоволство от свършеното досега. С отпуснатите средства, в размер на 2 000 лв. за всеки един проект, са изградени в центъра на селото безопасни и модерни съоръжения за игра на децата и беседка. Тази година намерението е да бъде поставена ограда около детската площадка. Ценков поздрави кмета на Синаговци за усилията, които са положени във връзка с изпълнението на дейностите и за пореден път изрази увереността си, че от следващата година Общината ще има възможност да финансира проектите по програмата със средства до 5 000 лв.

Новите придобивки в селото.
Община Видин


За провеждането на традиционния събор домакините бяха подготвили богата фолклорна програма, в която се включиха самодейци от селата Търняне, Покрайна, Майор Узуново, Слана бара, гр. Дунавци, както и популярната Антимовска духова музика.