Представят стажантска програма за млади роми
Представят стажантска програма за млади роми / DarikNews.bg, архив

Сдружение „Свят без граници" ще бъде домакин на среща за представяне на стажантска програма за млади роми. Тя ще се проведе на 14 май от 15 часа в сградата на Здравно-социалния център в кв. „Лозенец", ул. Витоша № 23. Стажантската програма "Мост с Бизнеса" е по проект на Програма Рома на Институт "Отворено общество" - София и Фондация Америка за България.

Целта на mрограмата е да подпомогне процеса на интеграция на ромската общност чрез иновативен и разширен подход, който да отчете спецификите на местната общност и предизвикателствата на икономическата и финансова криза. Програмата си поставя за цел да отговори на критичните нужди на младите роми с висше образование и висока квалификация, като предостави достъп до трудова заетост в рамките на 3-месечни стажове във водещи частни компании в България.

През пилотната годината чрез "Мост с бизнеса" 13 млади и високообразовани роми доказаха своите качества като стажанти. След три месеца седем от тях получиха предложения за дългосрочни трудови договори.