Не се променят местата на избирателни секции в Стара Загора
Не се променят местата на избирателни секции в Стара Загора / Sofia Photo Agency, архив

Няма да има промяна в местата за гласуване в Стара Загора. Въпреки ремонтите, които се извършват в някои старозагорски училища, изборите ще се проведат на същите места, където и досега са били избирателните секции, уверяват от ОИК - Стара Загора.

Справка за номера на избирателната секция и мястото на гласуване за Избори за общински съветници и кметове и национален референдум може да се направи по няколко начина:

- по ЕГН или адрес на страницата на Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" http://www.grao.bg/elections/
- Чрез SMS на номер 18429, единен и за трите мобилни оператора (МТел, Глобул и Виваком), на цена 25 стотинки без ДДС. В текста на SMS се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща два SMS-а с номера и адреса на избирателната секция за изборите за общински съветници и кметове и за националния референдум за въведения ЕГН.
- Чрез стационарен и мобилен телефон - избира се 0800 1 4726 ("0800 1 GRAO"). Телефон 0800 1 4726 е безплатен за цялата страна.

Избирателите с трайни увреждания, които се затрудняват да упражнят правото си на глас, могат в изборния ден от 8.00 до 18.00 часа да заявят помощ при придвижване със специализиран автомобил на тел. 042 614 614.

Oбщо 21 са избиpaтeлнитe ceĸции, пpeднaзнaчeни зa глacyвaнe нa xopa c yвpeдeнo зpeниe и зaтpyднeния в пpидвижвaнeтo. Te ca paзпoлoжeни във вcичĸи чacти нa гpaдa зa yдoбcтвo нa глacoпoдaвaтeлитe

Три са бюлетините, с които ще гласуват избирателите в Стара Загора - за кмет на общината, за общински съветници и на националния референдум. Всеки избирател ще може да реши иска или не да гласува на националното допитване.

Общо 570 са кандидатите за общински съветници в община Стара Загора, 10 ще се борят за кметския пост. 33 партии и коалиции и 1 независим кандидат ще се надяват на одобрението на старозагорци