абитуриенти
абитуриенти / ПП ГЕРБ
Изпращането на зрелостниците на СУ „Иван Вазов“ се състоя в общинската спортна зала, която се намира в двора на училището. В нея са инвестирани над 2 000 000 лв. от спортното министерство и общината. Модерната зала за баскетбол, волейбол и футбол се използва от всички спортисти в града. Тя е построена върху площ от 1350 кв. м и е с капацитет близо 600 места.

На изпращането на абитуриентите присъства и Николай Диков, който е и председател на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности в Общинския съвет. Той сподели пред младите хора, че най-хубавите години са ученическите.

„Преди няколко дни, докато разглеждах сградата на училището, в която тече ремонт, ме връхлетяха много спомени – за приятелствата, за пакостите, за това как учителите ни „натискаха“ да си учим уроците. Благодаря на преподавателите си за този най-важен урок – да уча, за да бъда подготвен за утрешния ден“, сподели Диков. „Скъпи абитуриенти, вървете смело напред и знайте, че само свободният по дух човек, който е уверен в знанията си, може да промени света“, каза още кандидатът за евродепутат пред завършващите и им пожела попътен вятър в живота.

Голямо признание за бившия възпитаник на СУ „Иван Вазов“ бе удостояването му с наградата „Достоен Вазовец“.