Съветът по туризъм прекрати диалога си с Община Пловдив
Съветът по туризъм прекрати диалога си с Община Пловдив / снимка: dariknews

Съветът по туризъм в Пловдив прекратява диалога си с Общинска администрация, обявиха от сдружението с нестопанска цел часове преди общото му годишно събрание. Организацията алармира обществеността, че поради мудността и некомпетентостта на Общината, загиват добри замисли в туризма. Инициираният и до голяма степен съставен от Съвета по туризъм най-важен документ в бранша - „Стратегия за развитие на туризма в Пловдив" - не е работещ, защото няма специализиран административен капацитет в общинската администрация. Въпреки официалното предложение на Любозар Фратев, в качеството му на председател на УС на Съвета по туризъм и на общински съветник за нова административна структура в Община Пловдив, промяна няма, заявиха от сдружението.

Според Съвета по туризъм липсата на административен ресурс води до непълноценното и несвойствено усвояване на набираните в бюджета на Община Пловдив финансови средства от приходите в туризма. Те или не се използват в пълен размер, или се харчат неправомерно.

В Съвета по туризъм са категорични, че ако час по-скоро в Общината не задейства нова структура в областта на туризма, Пловдив няма да има добро бъдеще на популярна и търсена туристическа дестинация.