Времето в следващите дни: Сняг, затопляне и отново студ

Времето в следващите дни: Сняг, затопляне и отново студ
Времето в следващите дни: Сняг, затопляне и отново студ / БГНЕС, архив

В следващите десетина дни ни очаква динамично, типично зимно време, показва средносрочната прогноза, базирана на компютърни модели и представена в "Дарик кафе". Поради динамиката на метеорологичната обстановка следете краткосрочната прогноза за времето.

Оранжев код за валежи от сняг и силен вятър в 12 области

Днес средиземноморски циклон носи нова порция валежи от сняг в източната половина от страната и Централна България, като в крайните югоизточни райони валежите може да преминат в дъжд. След това циклонът ще се изтегли на североизток и в сряда ще спре да вали навсякъде. Но от югоизток отново в Източна България ще завали, като валежите ще са от дъжд и сняг, ще духа и силен вятър.

В четвъртък и петък е малко вероятно да вали, но особено във втория от двата дни температурите ще се повишат както минималните, така и максималните поради нов средиземноморски циклон. В петък максималните температури в страната ще бъдат около нулата, на места над нулата, като по морето вероятно ще са по-високи и там може да започне снеготопене.

Какво време ни очаква през януари?

В събота ще отново ще има валежи, като на места те ще бъдат от дъжд, а в Северна България и по високите полета от сняг, като процесът ще бъде динамичен, в рамките на съботния ден, ще има и вятър. В последния ден от седмицата отново се очаква понижение на температурите.

В понеделник нов средиземноморски циклон ще се отправи към страната ни и тогава се очакват валежи от сняг, а в крайните югоизточни райони от дъжд. Валежи се очакват и в сряда следващата седмица, като в северната и западната част на страната и по високите полета те ще са от сняг, а на някои места от Източна и Югоизточна България те ще бъдат от дъжд и сняг, а на други - от дъжд.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg