Апелативният съд в Бургас остави в ареста Никола Батилов и Щерион Джамбазов, хванати с голям боен арсенал. Двамата бяха задържани в к.к Елените с много оръжия, ред които – автомати "Калашников", пистолети, със заличени номера, гранати, както и 719 патрона и дори гранатомет.

БГНЕС

В обиск на колата им е бяха открити и чували с 20 кг марихуана. В къща в Свети Влас бяха открита мини оранжерия за отглеждане на марихуана. Прокуратурата повдигна две обвинения на двамата мъже. Едното е за притежание и разпространение на наркотици, а второто за притежание на оръжие.

В Бургас заловиха двама мъже държали дрога, автомати „Калашников“ и гранатомет (СНИМКИ/ВИДЕО)

Прокуратурата повдигна на задържаните две обвинения - за притежание и разпространение на високо рисково наркотично вещество в големи размери, а второто за незаконно притежание на оръжия и боеприпаси в големи размери. Прокурор Йовита Григорова заяви, че в автомобила, в който са открити наркотиците и оръжието има ДНК следи от двамата обвиняеми. Основни свидетели по делото са двама полицейски служители, които са видели как Батилов и Джамбазов товарят чувалите с марихуаната в автомобила.

В съдебната зала 24- годишният Никола Батилов заяви, че той няма нищо общо с повдигнатите обвинения, безработен е, но помага на баща си, който гледа животни и моли за по-лека мярка „домашен арест”.

Вторият обвиняем Щерион Джамбазов също поиска по-лека мярка, като заяви, че продава царевица на плажа в Свети Влас, дава под наем магазин и апартамент. Джамбазов също отрече да е виновен.

Защитата поиска мярка „домашен арест” с проследяваща гривна и забрана да напускат страната. 
БГНЕС