/ iStock/Getty Images
Арестуван е мъж, който се е опитал да откърти голям кръст от покрива на църква в Източен Лондон. Кадрите, публикувани в социалните мрежи, показват как мъжът усилено кърти дървения кръст от основата му над входа на баптистката църква Чадуел Хелт в Ромфорд. Слагайки якето си върху кръста, мъжът полага максимални усилия да откъсне кръста от покрива на сградата, съобщава Daily Mail.



Собственик на местно кафене, който става свидетел на вандализма, разказва: „За първи път видях този човек в 8 сутринта, когато отворих кафенето. Той седна на тротоара и поклати глава. Веднага стана ясно, че той има психически проблеми. Не мисля, че е местен, защото никога преди не съм го виждал. Мисля, че е алжирец или мароканец. Той изчезна за известно време, след като го видях за първи път, но след малко той се беше качил на покрива на църквата и започна да крещи обиди. Той беше много ядосан и започна да кърти кръста. Той извика нещо за религията, но честно казано, в думите му нямаше много значение. Хората започнаха да се събират, очаквайки какво ще направи по-нататък. Те стояха на разстояние, защото видяха, че той е на път да хвърли кръста. Когато кръстът най-накрая се срина, за щастие, това не нарани никого. Това, което се случи след това, беше много странно. Полицията още не беше пристигнала, така че човекът просто скочи и започна да влачи кръста по улицата - малко като Исус. В крайна сметка той беше уморен и просто седеше там, докато дойде полицията и го отведе. Всичко беше толкова шокиращо“.

Полицията съобщи, че тя е призована в църквата на Хай Роуд в 14:40 ч. в неделя. Мъжът е арестуван на местопроизшествието по обвинение за нанасяне на материални щети. Говорител на полицията каза, че кръстът е намерен и мъжът все още е в полицейски арест.
Агенция "Фокус"